Partnerartikel

De mooiste kerstverlichting voor de kleine tuin of het balkon

maa 21 Nov 2022
De kerstballen en kerstmannen liggen alweer een tijdje in de schappen en bij jou beginnen de kerstkriebels vast ook al een beetje te komen. De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat overal de kerstverlichting weer van zolder komt en de tuinen en straten weer volgehangen worden met die magische twinkellichtjes. Maar wat nou als je maar een klein tuintje hebt, of zelfs geen tuin maar alleen een klein balkon of voordeur? Hoe kun je dan het beste die sprookjesachtige kerstsfeer creëren?

De ultieme kerstsfeer met ijspegelverlichting

Natuurlijk ziet het er indrukwekkend en prachtig uit, zo’n reusachtige kerstboom die vol hangt met lichtjes en kerstdecoratie. Maar lang niet iedereen is gezegend met een riante tuin. Verreweg de meeste mensen moeten het doen met een postzegeltje grond of zelfs alleen een klein balkon of enkel een entree. Gelukkig betekent dit niet dat deze mensen het buiten decoreren dan maar aan zich voorbij moeten laten gaan. Want ook op kleinere oppervlaktes kun je heel goed een magische kerstsfeer neerzetten. Uiteraard is een grote kerstboom of een kerstman compleet met arrenslee en negen rendieren geen optie. Maar door te kiezen voor ijspegelverlichting zorg je heel eenvoudig voor een ultiem kerstsfeertje. Ijspegelverlichting kun je aan je dakrand, dakgoot of je gevel bevestigen, maar kan natuurlijk ook heel makkelijk aan de rand van je balkon gehangen worden. En wil je je ijspegelverlichting helemaal bijzonder maken dan kies je voor de Twinkly variant van www.kerstverlichtingbuiten.com. Met deze slimme kerstverlichting die gekoppeld is aan een app op je telefoon of tablet kun jij je ijspegelverlichting helemaal aanpassen aan je eigen smaak.

Chique en smaakvol; de guirlande

Als je niet zoveel ruimte hebt, dan gaat de spreuk ‘less is more’ nog meer op. Als je je kleine tuin of je balkon helemaal stampvol kerstdecoratie en kerstverlichting hangt oogt het al snel wat rommelig en hysterisch. Wil je een smaakvolle kerstsfeer neerzetten dan kun je beter voor enkele eyecatchers kiezen, die dan juist nog beter uit de verf komen. Een mooi voorbeeld van zo’n pronkstok is de guirlande. Dit is een slinger die eruitziet als een dennentak met lichtjes. Uiteraard gaat het hier om kunst dennengroen, maar het effect is er niet minder om. De guirlande is een echte klassieker en past uitstekend in de kleine tuin of op een balkon. Zo is hij perfect om de balkonreling mee te decoreren, maar kun je er ook je raam of voordeur sfeervol mee omlijsten. Je hebt maar enkele guirlandes nodig om een hele smaakvolle kerstsfeer te creëren.

Deurkerstboom

Heb je geen tuin of balkon en helemaal geen plek om iets neer te zetten buiten of te decoreren? Geen paniek, ook dan kun je heel eenvoudig een gezellig en knus kerstgevoel neerzetten. Want iedereen heeft namelijk een voordeur. Wil jij je gasten toch een warm welkom geven dan doe je dat binnen een paar minuten met een sfeervolle Fairybell deurkerstboom. Met deze kerstboom heb je geen last van afvallende naalden, want hij is namelijk helemaal gemaakt van lichtjes. Je hebt er niet eens gereedschap voor nodig en hij is perfect wanneer je niet zo’n dikke portemonnee hebt of liever je centen uitgeeft aan de kerstcadeautjes voor je familie.

Voor wie echt wil uitpakken; het lichtgordijn

Leuk en aardig, dat subtiele versieren. Maar wat als je toch eens helemaal wilt uitpakken met kerst, ook al heb je maar beperkt de ruimte? Dan is daar ook gewoon een oplossing voor. Want dat doe je natuurlijk met een lichtgordijn. Met een lichtgordijn kun je heel gemakkelijk de hele voorgevel van je woning bekleden met sfeervolle lichtjes. Maar je kunt het lichtgordijn ook, binnen of buiten, voor het raam hangen of aan een muur, aan een schutting of aan je balkon. Waar je het lichtgordijn ook hangt, het zorgt direct voor een wauw-effect omdat het zoveel lichtjes zijn. Ook hier kun je natuurlijk voor een Twinkly lichtgordijn kiezen als je er ook nog graag leuke kleurtjes en effecten bij wilt hebben. Zo laat jij je lichtgordijn reageren op de kerstmuziek die je eraan koppelt en kun je elk afzonderlijk lichtje de door jouw gewenste kleur geven. Unieker kun jij je kerstverlichting niet maken!