Taxandriamuseum opent Conciërgerie als educatief atelier

woe 28 Feb
© RTV

De conciërgewoning naast het Taxandriamuseum in Turnhout wordt vanaf nu gebruikt als educatief atelier. Het gebouw stond al enkele jaren leeg en de afgelopen maanden werd het gerenoveerd en omgetoverd tot de Conciërgerie. De bedoeling is om er workshops te organiseren in het thema van de tentoonstellingen in het museum.

De Conciërgerie zal workshops en educatieve activiteiten van het Taxandriamuseum organiseren voor museumbezoekers van alle leeftijden.

Als echte archeologen kunnen kinderen in het Taxandriamuseum vanaf nu op zoek naar botten en scherven van historische waarde. Het is één van de nieuwe invullingen van het conciërgegebouw naast het museum. De bedoeling is om van de conciërgerie een educatief atelier te maken waar kinderen op een speelse manier workshops kunnen volgen in het verlengde van de tentoonstelling die in het museum loopt.

Het gebouw stond al drie jaar leeg, maar heeft wel een rijke geschiedenis. In 1923 werd het gebruikt als conciërgewoning zoals we die nu kennen, maar tijdens de achttiende en negentiende eeuw waren hier arbeiderswoningen voor de arbeiders in de Turnhoutse fabrieken.

De activiteiten in de conciërgerie zijn voornamelijk voor kinderen, maar er is ook plaats voor volwassenen. Elke twee weken is er bijvoorbeeld een bijeenkomst voor mensen die graag kantklossen. Turnhout heeft een rijke geschiedenis met kloskant en daar zal het museum de komende jaren ook mee aan de slag gaan.