Kasteel d'Ursel verdiept zich in lust, verleiding en verlangen

vrij 7 Jun
tentoonstelling Les Liaisons Désireuses kasteel d'Ursel
© RTV

In kasteel d’Ursel in Hingene loopt momenteel de tentoonstelling Les Liaisons Désireuses, over lust, verleiding en verlangen. Nagenieten van de tentoonstelling kan in de gezellige Zomerbar in de kasteeltuin.

Eeuwenlang laten kunstenaars zich al inspireren door het thema van de erotiek. Nu eens subtiel en sensueel, dan weer expliciet of obsceen verbeelden ze het menselijk lichaam als lustobject of bron van genot.

De tentoonstelling Les Liaisons Désireuses in kasteel d’Ursel start met de illustraties uit Les Liaisons Dangereuses, de Franse briefroman die Pierre Choderlos de Laclos in 1782 publiceerde. Verspreid over de drie verdiepingen van het kasteel ontdek je vervolgens enkele 18de- en 19de-eeuwse erotische objecten en schilderijen uit Belgische verzamelingen.

En dat gecombineerd met hedendaagse kunst van tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij brengen een verrassende, veelzijdige blik op het eeuwenoude thema: van fotografie, video en textiel tot collage-, schilder- en beeldhouwkunst.

zomerbar kasteel d ursel

Zomerbar

Wie na een bezoek aan de tentoonstelling even moet bekomen, kan dat in de Zomerbar, waar historische pracht harmonieus samengaat met hedendaags genot. Gasten kunnen er terecht voor culinaire verwennerij en ontspanning in een adembenemende omgeving. Van ontbijt, lunch, diner en verleidelijke zoete lekkernijen.