Equal Idiots uit Hoogstraten op Rock Werchter

zat 6 Jul
Equal idiots Hoogstraten Rock Werchter Thibault Christiaensen Studio Brussel
© RTV

Rock Werchter heeft dit lange weekend opvallend veel groepen uit de eightees, nineties, nillies en teens op het podium staan. Veel nostalgie dus op de heilige wei en wat minder actuele acts. Misschien komt het daardoor dat ook het aantal Belgen dit jaar wat tegen valt.

Gelukkig mocht Kempense trots Equal Idiots zaterdag het hoofdpodium openen en dat deden frontman, zanger en gitarist Thibault Christiaensen en drummer Pieter Bruurs met verve. De "klamme pollekes" waarvan sprake op hun facebookpagina waren voor niks nodig.

Ze waren dan ook voorbereid door een uitverkochte Singer in Rijkevorsel vorige week en een platgespeeld JH De Vonk in Geel als try out. Ook jeugdhuis 't Hoekske in Gierle moest er in mei aan geloven en dan hebben we het nog niet over de tour door Japen in april.

Klassieker "Put my head in the Ground" en voorlaatste single "I am the Light" gaan erin als koek net als de nieuwe pas gelanceerde single "Shoot". Voorbode van een nieuw album dat op 27 september verschijnt. Kempense garagerock om 13 uur als wekker op the Main Stage, het werkte op Rock Werchter met de eerste mosh pit van de dag al na 6 minuten. De grootste volgende festival gig is Pukkelpop op 15 augustus. De CD-voorstelling is in de AB in Brussel op 17 oktober.

Campingfun

Ook The Hive, de belangrijkste camping van Rock Werchter, kleurt een beetje Kempens met DJ Used die er draaide op openingsavond woensdag en jeugdidool van Studio Brussel Thibault Christaensen mocht dat donderdag doen.