Arendonk Zingt en Swingt als geen ander

zat 25 mei
© RTV

Het is weer een topeditie dit weekend van Arendonk zingt en swingt. Het gratis festival pakte gisteren al uit met DJ-sets, koormuziek en een live-optreden van Stan Van Samang samen met de huisband van het festival maar zaterdag is traditioneel de topdag.

Topaffiche

Het festival begon al in de namiddag met een diverse mix van DJ's, koormuziek, de Arendonkse High Flying Bumpercars, een K3-tributeband, beatbox, Nederlandse hip hop, coverbands, ... op wel vijf stages.

Top off the bill

Top off the bill is de ongenaakbare Pommelien Thijs uit Kessel. Alles wat ze aanraakt, verandert in goud. Volgend jaar staat ze 9 keer in de AB in Brussel, volgende maand staat ze op het grote Pinkpop in Nederland en zaterdagavond dus op Arendonk Zingt en Swingt.

Niet te versmaden zijn ook Compact Disk Dummies. De twee broers Coorevits weten wat een publiek opzwepen is met hun zeer dansbare electro die op hun nieuwe plaat wat meer neigt naar 70's disco. Feestje gegarandeerd!

De toegang is ook deze 23ste editie gratis. Mooi is ook dat er de afgelopen jaren al 300.000 euro ging naar diverse goede doelen. Zowel in Arendonk zelf met de jeugdverengingen en de G-sportafdelingen als breder voor G-sport Vlaanderen. Ook het G-orkest van fanfare Wampegalm krijgt steun.

Compact Disk Dummies begonnen hun set met een medley van .... Pommelien Thijs. Dat had te maken met computerproblemen bij Janus Coorevits maar gelukkig waren die toch vrij snel opgelost zodat broer Lennert zijn stem kon smeren voor het eigen werk.

Eersteling "The reeling" van 10 jaar geleden is nog altijd en hoogtepunt maar het pas uitgebrachte album "The Signal"met de hits "There's no sex without you", "Fomo" en "Where we go (Calypso)" deed er nog een flinke schep bovenop.