Gemeente roept Desselaars op om dit weekend 'extra' gastvrij te zijn

woe 19 Jun
Drukte aan station Mol bij aanvang Graspop
© RTV

Hoewel er op Ticketswap massaal tickets worden aangeboden voor Graspop, zakten woensdag toch al heel wat festivalgangers af naar Dessel. Aan het station van Mol staat het vanmiddag vol metalheads die een goede plek op de camping willen bemachtigen.

Drukte aan station Mol bij aanvang Graspop
Drukte aan station Mol bij aanvang Graspop
Drukte aan station Mol bij aanvang Graspop

Hoewel vandaag de zon wel eens komt piepen, hebben de parkeerterreinen rond Graspop de regen van de afgelopen periode niet meer trekken. Alle officiële parkeerterreinen blijven het hele weekend gesloten. Maar dat houdt de die hards niet tegen: gepakt en gezakt staan er vandaag veel metalheads te wachten aan het station van Mol om het kampeerterrein te bereiken.

De organisatie van het festival had aan de bezoekers opgeroepen om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Zo te zien wordt dat advies goed opgevolgd!

Camping Boneyard ligt er op sommige plaatsen nog zompig bij, dus de organisatie is er niet zeker van dat die de volle capaciteit gaat aankunnen. De burgemeester vraagt de inwoners om hun tuinen open te zetten voor kampeergasten die hun tentje daar kunnen opstellen.

Er wordt gevraagd aan bezoekers met een dagticket om niet op de camping te slapen en de kampeerplekjes open te houden voor mensen met een combiticket. Zo kunnen de dagjestoeristen ook verder van het festivalterrein parkeren en de parkeerplaatsen dichtbij het terrein vrijwaren voor de combi-gangers die met kampeermateriaal moeten sleuren.

Er worden extra pendelbussen ingelegd vanuit Dessel Witgoor, omdat daar nog heel wat parkeergelegenheid is.