Cédric Beullens sprint naar derde plaats in Omloop van het Houtland

don 21 Sep
Gisteren reed Cédric Beullens, renner bij Lotto Dstny en afkomstig uit Sint-Katelijne-Waver, naar een knappe derde plaats in de Omloop van het Houtland in West-Vlaanderen. Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) won de sprint voor Dylan Groenewegen (Team Jayco) en Beullens. “Hier sta ik met twee grote namen op het podium”, glunderde de renner gisteren na de finish.

Na zo'n 195km koers werd het in de sprint nog even spannend voor Beullens. Het leek alsof hij te ver zat om nog kans te maken op een podiumplaats. 

“De aankomst was best snel en met uitzondering van DSM, had er geen enkele ploeg nog een echte lead-out. Ik kon me toch nog positioneren, maakte gebruik van de wind en zo kom ik toch nog derde aan", aldus de 26-jarige renner. “Het hoogst haalbare? Gho, ik voelde me sterk. Het is ook allemaal een leerproces en ik zie dat er nog dingen beter kunnen. Maar ik ben echt heel tevreden.”

"Aan Frison had ik echt een mooie ploegmakker"

​Na de wedstrijd stak Cédric Beullens nog een pluim op de hoed (of koershelm) van Frederik Frison, nog een regiogenoot in de ploeg van Lotto Dstny. De Gelenaar vertrekt na dit seizoen bij Lotto, maar reed gisteren voor zijn ploegmakker Beullens. “In Frederik Frison had ik echt een mooie ploegmakker. Hij reed echt een enorm sterke wedstrijd”, vertelde Beullens na de wedstrijd bij GVA. 

Foto boven: Cédric Beullens (BRON: Lotto Dstny)
Foto onder: Frederik Frison (BRON: archief RTV)