Cant vijfde in avondcross Diegem, Truyen voelt zich fit

vrij 29 Dec
"Een podium zou toch wel eens plezant zijn", vertelde Sanne Cant bij Gazet van Antwerpen. Na een vierde plaats in Zolder, werd ze vijfde in Diegem. Vanavond start de Herentalse nog in Loenhout, wat betekent dat ze aan een reeks bezig is van drie opeenvolgende wedstrijddagen.

"Dat het qua recuperatie iets zwaarder is neem ik er maar bij. Meer dan voldoende te eten en zo veel mogelijk trachten te rusten kan je op dit moment niet doen.", zegt de Belgisch kampioene nog. En of er een podium inzit voor Cant? “Met deze benen en een iets technischere cross is het misschien wel mogelijk."

Marthe Truyen

"Ik haal misschien wel mijn beste niveau ooit", zei Truyen na de wedstrijd in Diegem. Ook de Bevelse rijdt dezelfde crossen als Cant, met het drieluik Zolder-Diegem-Loenhout. De 24-jarige renster van Fenix-Deceuninck fietste na de cross in Zolder naar huis, en vandaag rijdt ze als opwarming met de fiets naar Loenhout. 

Straks bij RTV Vandaag een verslag van de Exact Cross in Loenhout. De vrouwen elite starten om 13u45, de mannen beginnen om 15u00. 


Foto's: archief RTV