Bpost-distributiecentrum in Mechelen draait op volle toeren voor Black Friday

vrij 25 Nov 2022
In het distributiecentrum van Bpost in Mechelen is het vandaag alle hens aan dek, want de medewerkers moeten er door Black Friday tienduizenden pakjes sorteren. Veel mensen bestellen deze week pakjes via het internet, omdat je bij veel winkels enorme kortingen krijgt. In het Mechelse distributiecentrum steekt het personeel vandaag dan ook een tandje bij om alle pakjes tijdig te verwerken.

Hype uit de VS

Black Friday is een hype die overgewaaid komt uit de Verenigde Staten. Op de dag na Thanksgiving Day voeren de meeste winkels er enorme kortingen in. Dat vaak niet alleen op Black Friday zelf, maar ook tijdens de hele week verkopen winkels hun artikelen aan spotprijsjes. Zelfs op de maandag na Thanksgiving Day, Cyber Monday, kan je nog hoge kortingen scoren.

60% meer pakjes in deze tijd

Bpost heeft in totaal 6 sorteercentra in België, maar ook in distributiecentra zoals dat van Mechelen worden er pakjes verwerkt. Op Black Friday wordt bij Bpost de eindejaarsperiode ingezet, maar de stijging van het aantal pakjes merkt de post al iets vroeger op. Sinds Singles Day, op 11 november, ging het aantal pakjes al met 60% de hoogte in. Bpost verwerkt in deze periode dagelijks tussen de 500 000 en 600 000 pakjes in heel België. Tienduizenden daarvan worden dan verwerkt in het distributiecentrum in Mechelen.

Na Black Friday staan er nog enkele feestdagen voor de deur die traditioneel gepaard gaan met veel cadeautjes en nieuwigheden. Bpost bereidt zich daar dan ook op voor door extra personeel en wagens in te zetten. Ook dan worden er meer uren gewerkt. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: rechtenvrije stockfoto