BK veldrijden: Sweeck en Cant gaan voluit voor podiumplaats

don 11 Jan
laurens_sweeck_en_sanne_cant_110124.jpg
Dit weekend wordt in het West-Vlaamse Meulebeke het BK veldrijden gereden. Zonder Wout van Aert is Laurens Sweeck uit Schriek niet kansloos. Hij reed geen al te best seizoen, maar voelt dat zijn vorm stilaan weer op peil is. Bij de vrouwen kan Sanne Cant haar 15de Belgische titel op rij pakken.

Laurens Sweeck is een echte kampioenschapsrijder. Op het Belgische kampioenschap reed hij al 6 keer podium en in 2020 stond hij zelfs op het hoogste schavotje. En ook nu, ondanks een minder seizoen, gaat hij voor een podiumplaats. Afgelopen weekend werd hij derde op de wereldbekermanche in Zonhoven. En dat geeft hem moed. Wout van Aert is er zondag niet bij. De grootste concurrentie komt van Eli Isebyt, Michael Vanthourenhout, Thibau Nys

Bij de vrouwen was de Belgische titel de afgelopen 14 jaar telkens voor Sanne Cant. Een unieke reeks die ze zaterdag nog wat langer kan maken. En dat is  ook de ambitie waarmee ze aan de start zal verschijnen. Al is met vrouw in vorm Laura Verdonschot uit Wechelderzande en ook Marion Norbert Riberolle de tegenstand misschien wel sterker dan ooit.

Foto: RTV