AZ Herentals wil nóg meer medewerkers op de fiets: nu fietst 35% al naar het werk

don 21 Sep
In deze Week van de Mobiliteit zet ook AZ Herentals de fietsers in de bloemetjes. Ze delen met veel trots mee dat meer dan de helft van hun medewerkers in de zomer met de fiets kwam werken, algemeen doorheen het jaar is dat 35% van de werknemers. Ook de artsen in het ziekenhuis kiezen steeds vaker voor de fiets. "Maar we kunnen nog zoveel beter", klinkt het bij het ziekenhuis.

Het ziekenhuis merkte onlangs op dat medewerkers die verder dan 10km moeten rijden minder met de fiets komen. Na een bevraging werd duidelijk dat een mogelijkheid tot fietsleasing daar verandering in kon brengen.

"Jammer genoeg is het in ons paritair comité 330 niet mogelijk om de klassieke formule van fietsleasing aan te bieden. Nationaal moet er met de vakbonden een akkoord worden gevonden, want momenteel wordt een groot deel van de zorgsector de mogelijkheid ontnomen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken", vertelt Liesbeth Plingers, facilitair directeur van het ziekenhuis. 

Het ziekenhuis investeerde onlangs al in een nieuwe fietsenstalling voor de medewerkers en die staat meestal goed vol. (Foto's: AZ Herentals)