AZ Herentals ontvangt opnieuw internationaal kwaliteitslabel

don 9 Feb 2023
Het AZ Herentals voldoet aan de internationale standaarden voor de kwaliteit van zorg. Het krijgt daarvoor een verlenging van het kwaliteitslabel van Qualicor Europe. De auditoren van deze internationale accreditatie-instelling brachten in november 2022 een bezoek aan het ziekenhuis.

Het AZ Herentals heeft een verlenging van het kwaliteitslabel van Qualicor Europe gekregen met uitmuntende cijfers. Daarmee bewijst het ziekenhuis dat het aan de internationale kwaliteitsnormen voor de zorg voldoet. De auditoren van Qualicor Europe zijn van 22 tot 24 november in het AZ Herentals geweest om het reilen en zeilen in het ziekenhuis te volgen en de normen te controleren en te dubbelchecken.

Goede organisatie en sfeer

De auditoren gaven aan zich onmiddellijk zeer welkom te voelen in een zeer open sfeer. Het mooi ingerichte ziekenhuis straalt volgens hen rust uit door de organisatie van de pati├źnten- en bezoekersstromen. De auditoren hebben enthousiaste medewerkers ontmoet die fier zijn op hun organisatie en hun werk. Verder geven ze in hun rapport ook een pluim voor de creativiteit die het ziekenhuis aan de dag legt.

Foto: AZ Herentals