11u03

Zwaar ongeval op Ring van Herentals: bestuurder onder invloed van drugs

Een zwaar ongeval iets na 9 uur zorgde vanmorgen op de Ring in Herentals in de ochtendspits voor de nodige verkeershinder. 4 auto’s waren bij de aanrijding betrokken. Een wagen was van zijn rijvak geweken en reed frontaal op een andere wagen in. Door de impact raakten nog 2 andere auto’s bij het ongeval betrokken. De man die het ongeval veroorzaakte, legde een positieve drugstest af.

De aanrijding gebeurde in de bocht tussen de ovonde Wellens en het kruispunt Sint-Jobsstraat, ter hoogte van de brug over de Kleine Nete. Eén van de wagens was van zijn rijbaan afgeweken en frontaal in botsing gekomen met een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. De voertuigen werden weggeslingerd waardoor nog twee wagens deelde in de klappen. 

De brandweer moest één van de bestuurders uit het wrak bevrijden. Twee slachtoffers, één zwaargewonde en 1 lichtgewonde, werden naar het ziekenhuis gevoerd. De ravage na het ongeval was groot. Vier auto’s zijn total loss. Na het ongeval lag de rijbaan ook bezaaid met brokstukken. De drukke Ring van Herentals werd zo'n twee uur afgesloten om de hulpdiensten hun werk te laten doen en de baan vrij te maken.