Partnerartikel

Zo zorg jij voor het juiste sim-only abonnement

maa 3 Apr 2023

In de huidige tijd is de smartphone niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken onze telefoons voor alles, van communiceren met vrienden en familie tot het doen van bankzaken en online winkelen. Een van de belangrijkste functies van de smartphone is de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet. Dankzij deze verbinding kunnen we vrijwel alles doen wat we willen, waar we ook zijn. Het gebruik van internet op je smartphone is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk geworden. Veel apps en websites zijn niet meer toegankelijk zonder internetverbinding. Maar hoeveel internet heb je nu eigenlijk nodig om alles te kunnen doen wat je wilt op je smartphone? Wil je daarnaast ook weten hoe je het beste je sim-only vergelijken kunt, zodat je nooit te veel betaald? Wij vertellen het je!

Hoeveel internet heb je nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, zoals je gebruikspatroon, de apps die je gebruikt en hoe vaak je verbinding maakt met het internet. Als je bijvoorbeeld alleen af en toe je e-mails controleert en af en toe sociale media gebruikt, heb je waarschijnlijk niet veel data nodig. Maar als je regelmatig streamingdiensten gebruikt zoals Netflix of Spotify, heb je waarschijnlijk meer data nodig. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bijvoorbeeld heel veel streamt, maar altijd in een ruimte bent waarbij je toegang hebt tot WIFI. Je kunt je dan wel voorstellen dat je minder internet nodig hebt, dan wanneer je alles op je 4G of 5G verbinding doet. Als je alleen je smartphone gebruikt om af en toe te internetten en te e-mailen, dan kom je waarschijnlijk toe met een kleinere hoeveelheid data. Maar als je meer online activiteiten wilt uitvoeren, zoals het bekijken van video's, streamen van muziek, downloaden van apps en spelen van online games, dan heb je meer data nodig. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel data je verbruikt op een gemiddelde dag en op basis daarvan te kiezen voor een abonnement met de juiste hoeveelheid data.

Besparen door Wifi

Je kunt ook geld besparen op je maandelijkse mobiele abonnement door een Wifi verbinding te gebruiken wanneer dat mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je thuis bent of op kantoor werkt, of wanneer je verbinding maakt met Wifi-hotspots in openbare ruimtes zoals cafés en restaurants. Let hierbij wel op dat het handig is om gebruik te maken van een VPN. Zo voorkom je dat mensen via het openbare net toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie die je verstuurt over het net.

 

 

Vergelijk online

Geld besparen en het juiste abonnement voor je telefoon kiezen doe je door verschillende providers op www.pricewise.nl te vergelijken. Je zult zien dat wanneer je dat doet, je maandelijks al snel tot wel enkele euro´s kunt besparen. Daarbij komt ook dat je kunt kiezen uit een maand, jaar of twee jaar abonnement waardoor je de flexibiliteit hebt om over te stappen wanneer je toe bent aan iets nieuws.