Partnerartikel

Zo kun jij besparen op je autoverzekering

din 7 Feb 2023

Wanneer je met een auto de openbare weg betreedt, dan ben je verplicht deze te verzekeren. Uiteraard is het volledig aan jezelf welke verzekering je voor je auto afsluit en bij welke verzekeraar je dit doet. Vooral gezien het feit er meerdere mogelijkheden zijn, is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het type verzekering dat je denkt nodig te hebben en de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Een goedkopere maandpremie lijkt namelijk wel heel fijn, maar kan uiteindelijk duurder uitvallen dan wat je op voorhand had gedacht. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips, zodat je flink kunt besparen op je auto- of motorverzekering en ook niet bang hoeft te zijn dat je straks alsnog voor een vervelende verrassing komt te staan.

Welke dekking heb je nu?

Om een eerlijk vergelijk te kunnen maken, is het goed om in kaart te brengen wat je huidige dekking is. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bepaalde eisen stelt aan je verzekering, omdat je bijvoorbeeld veel in het buitenland bent. Om appels met appels te kunnen vergelijken, is het raadzaam je polis erbij te pakken, zodat je precies weet waarvoor je bent verzekerd en voor welk bedrag. Je zult merken dat ook hier namelijk bij de verschillende verzekeraars ontzettend veel verschillen in kunnen zitten. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat bijvoorbeeld een dekking tot 5.000 euro schade een duurdere premie rechtvaardigt, dan wanneer je tot een bedrag van 2.500 euro bent verzekerd.

Wat heb je nodig?

Heb jij net een nieuwe auto gekocht, dan is het logisch dat je deze goed wilt verzekeren. Toch zien we ook vaak dat mensen die een nieuwe auto hebben gekocht, welke inmiddels al de nodige jaren oud is, hun verzekering nooit hebben aangepast. Allereerst is dit natuurlijk al een goede eerste stap om ervoor te zorgen dat je direct geld kunt besparen. Een auto ouder dan 5 jaar hoeft immers niet allrisk te worden verzekerd. De meerprijs die je hiervoor aan premie betaald, weegt vaak niet op tegen de eventuele kosten bij schade. Om er dan voor te zorgen dat je niet te veel betaald iedere maand, is een WA of WA+ verzekering vaak meer dan voldoende. Wist je namelijk dat de waarde van een auto in de eerste paar jaar met tot wel 20 procent per jaar kan afnemen?

Vergelijk verschillende verzekeraars

Met de komst van het internet is het vergelijken van de verschillende verzekeraars natuurlijk nog nooit eerder zo eenvoudig geweest. Vooral wanneer je kiest voor een autoverzekering via Alpina, weet je zeker dat je niet alleen de juiste prijs betaald, maar ook de dekking goed is. Uiteraard kun je in aanvulling op je verzekering ook nog allerlei andere modules kiezen, maar dat is volledig aan jezelf of je dit wel of niet noodzakelijk vindt. Stel dat je veel de grens over gaat, dan kan het handig zijn om een aanvullende buitenlanddekking te nemen. Belangrijk is wel dat je vooraf goed kijkt wat wel of niet handig is, zodat je niet te veel betaald en wel de juiste dekking hebt.