8u47

Wout van Aert moet ex-ploeg 660.000 euro verbrekingsvergoeding betalen

In de zaak Wout van Aert versus Nick Nuyens heeft het arbeidshof in Antwerpen een opvallende uitspraak gedaan. Het hof van Beroep heeft de uitspraak van de arbeidsrechtbank van Mechelen verworpen. Hierdoor zal van Aert dan toch zo'n 660.000 euro moeten betalen aan zijn voormalige ex-wielerploeg Sniper Cycling geleid door Nick Nuyens. In eerste aanleg gaf de rechter Wout van Aert nog gelijk.
 

Wielrenner Wout van Aert beëindigde zijn arbeidsovereenkomst met Sniper Cycling in september 2018 ten onrechte wegens dringende redenen besliste het arbeidshof vandaag. 

Hierdoor zal Wout van Aert die toen onder contract lag bij Snyper Cycling van Nick Nuyens toch een verbrekingsvergoeding van zo’n 660.000 euro aan het team van Nuyens moeten betalen.

Contractbreuk

Wout van Aert beëindigde in 2018 vroegtijdig zijn contract bij Sniper Cycling, het team waar Nick Nuyens ploegleider was. Zo kon Van Aert de overstap maken naar Jumbo-Visma, nu nog steeds zijn werkgever. Maar de contractbreuk van Wout van Aert werd aangevochten door Sniper Cycling en Nick Nuyens. Nuyens eiste 1,1 miljoen euro van Van Aert én nog een extra vergoeding voor geleden schade door verlies van sponsoring wegens contractbreuk.

In november 2019 werd Nuyens in het ongelijk gesteld door de arbeidsrechter van Mechelen, die de dringende redenen voor Van Aerts contractbreuk aanvaardde. Nuyens was het niet eens met die uitspraak en ging in beroep. 

Wout van Aert in cassatie

Voor Wout van Aert is het volgens hem rechtsgeldige vertrek bij de ploeg van Nuyens een princiepskwestie en erezaak. Hij heeft zijn advocaat Walter Van Steenbrugge dan ook gevraagd om naar cassatie te trekken.

Van Steenbrugge vindt het vreemd dat het Hof in Antwerpen feiten uit het dossier negeert die door de rechtbank in Mechelen wel werden in acht genomen.

(Foto: Walter Van Steenbrugge advocaat Wout van Aert)