4u43
De wereld vandaag

Wout van Aert loopt 'Wings for Life World Run' voor goede doel

Nu de voorjaarsklassiekers erop zitten kan Wout van Aert zich stilaan beginnen voorbereiden op zijn volgende doelen: de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen. Maar beginnen doet de winnaar van Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race met een looptocht. Van Aert zal zondag namelijk deelnemen aan de Wings for Life World Run om geld in te zamelen voor onderzoek naar ruggenmergletsels.

Tijdens de Wings for Life Run starten de deelnemers samen en moeten ze proberen de chaser car, de finishlijn, voor te blijven en zo veel mogelijk kilometers lopen. Door corona moet het evenement digitaal plaatsvinden. Deelnemers kunnen hun eigen locatie kiezen en via een app de virtuele finishlijn proberen voorblijven.

Op stage in Spanje

Van Aert zal in Spanje lopen. "De Wings for Life World Run vindt plaats net op de eerste dag dat ik op hoogte ben in Sierra Nevada dus ik zal nog niet geacclimatiseerd zijn", zegt hij op de website van Red Bull. "De hoogte, ijle lucht, weinig zuurstof… Ik heb een hoop excuses die ik kan gebruiken als het niet meer zou lukken (lacht). Ik loop de wedstrijd in een atletencentrum op een piste. Rondjes lopen, dus. We zullen zien wie van m'n ploegmaten enthousiast genoeg is om me te vergezellen."

Peter To Walk Again

Wout van Aert en zijn vrouw Sara zijn peter en meter van To Walk Again, het goede doel van Wings for Life Run (onderzoek naar ruggenletsels) ligt hen dan ook nauw aan het hart. "Je hoeft maar één keer betrokken te zijn geweest bij een evenement van To Walk Again om te beseffen wat voor impact zo’n ruggenmergletsel kan hebben op je leven", zegt hij. "De droom om die mensen terug te laten stappen, die heel de organisatie koestert, valt of staat met onderzoek."

"Mijn doel is vooral om de boodschap van To Walk Again zoveel mogelijk te verspreiden. De bestuurders, de kiné's, de begeleiders van de kampen en alle vrijwilligers: die mensen maken écht het verschil. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk een schakel te zijn tussen To Walk Again en het brede publiek."

De Wings for Life Run start zondag om 13 uur. Inschrijven en de app downloaden kan op www.wingsforlifeworldrun.com.