13u13

Vooruit Mechelen lanceert 35 voorstellen voor 'Vrouwvriendelijke stad'

Het is Internationele Vrouwendag vandaag en oppositiepartij Vooruit grijpt die dag aan om 35 voorstellen te doen om Mechelen vrouwvriendelijker te maken. "Want vrouwen dragen de stad", klinkt het.

Om tot de voorstellen te komen, bracht de partij verschillende vrouwen samen om van ideeën te wisselen. Daaruit kwamen uiteindelijk 35 voorstellen die de Mechelse oppositiepartij de komende dagen en weken wil lanceren op sociale media.

"Mee nadenken"

Die voorstellen gaan van meer publieke toiletten, over veilig kunnen uitgaan of een buddynetwerk voor grootmoeders tot meer betaalbare woningen voor alleenstaande mama’s.

“Met deze campagne en de voorstellen willen we vooral mensen aanzetten om mee met ons na te denken hoe we de stad beter kunnen maken voor vrouwen. Alle grote en kleine voorstellen zijn welkom. Vaak zijn het kleine ingrepen die een wereld van verschil kunnen maken”, zegt Sophie Bollen van Vooruit.

Meedenken over nieuwe vrouwvriendelijke voorstellen kan vanavond al, want dan organiseert Vooruit Café De zij in café De Wei in de Nauwstraat.