23u20

Vijftiger riskeert celstraf voor aanranding en openbare zedenschennis

Een 56-jarige man uit Herselt riskeert 20 maanden effectieve celstraf voor aanranding en openbare zedenschennis. Sinds 2017 maakte de man er een gewoonte van om te masturberen in zijn tuin. Zijn buren betrapten hem daarbij regelmatig, maar zagen dat lange tijd door de vingers. Na een tijd begon zijn afwijkend gedrag toch steeds verder te gaan, waardoor enkele buren naar de politie stapten. Verder stond de man ook terecht voor de aanranding van een vrouw.

De vijftiger uit Herselt stond in 1993 al eens terecht voor openbare zedenschennis. Daar maakte hij zich de afgelopen jaren ook schuldig aan, waardoor hij nu opnieuw terechtstaat voor gelijkaardige feiten.

Aanranding

Daarnaast moest de man ook voorkomen omdat hij een vrouw aangerand zou hebben. Op een avond zat hij in café De Dorpspomp en daar was hij aan de praat geraakt met een vrouw. Toen de vrouw naar huis reed, achtervolgde de vijftiger haar met zijn auto. Hij knipperde daarbij meermaals met zijn lichten. Omdat de vrouw dacht dat er iets mis was met haar auto, zette ze zich langs de kant. 

Op dat moment werd het voor de vrouw pas duidelijk dat het de man was die ze eerder die avond had leren kennen op café. De man duwde haar tegen de auto en probeerde haar te zoenen. Hij betastte daarbij ook haar schaamstreek. 

Er hangt de man een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden boven het hoofd. Het vonnis wordt uitgesproken over enkele weken.

Foto: archiefbeeld