18u22

VIDEO: Heilig Hartziekenhuis Lier opent nieuwbouwvleugel met dienst intensieve zorgen, stroke unit en operatiekwartier

De nieuwe vleugel van het Heilig Hartziekenhuis in Lier is klaar. In het hoogtechnologisch gebouw is de nieuwe afdeling intensieve zorgen met stroke unit en een uitbreiding van het operatiekwartier ondergebracht. Er werd veel aandacht besteed aan het comfort van zowel de patiënten als de zorgmedewerkers.

De nieuwe ziekenhuisvleugel werd gebouwd op hoogte met op niveau 1 is de nieuwe afdeling intensieve zorgen, op niveau 2 is het operatiekwartier uitgebreid en niveau 3 is een technische verdieping om de nieuwe afdelingen van hedendaagse technieken te voorzien. Twee passerelles op niveau 1 en 2 verbinden de nieuwe vleugel met het bestaande gebouw.

Persoonlijke aandacht voor patiënt

De vernieuwde dienst intensieve zorgen telt 12 intensieve bedden en 4 stroke bedden. “De afdeling is ruim, open en handig ingedeeld met voldoende plaats voor apparatuur en materialen. In het midden van de afdeling is de verpleegpost met centrale monitoring. Dat is het kloppende hart van de afdeling” aldus dr. Michiel Baeten, medisch diensthoofd intensieve zorgen.

Kwaliteit op zorg en welzijn

Op de tweede verdieping heeft het bestaande operatiekwartier een uitbreiding gekregen onder de vorm van 3 grote, polyvalente OK-zalen en 1 hybride operatiezaal. De zalen zijn ruim en voorzien van hoogtechnologische apparatuur en de modernste technieken. Idem voor de volledig nieuwe recovery zone.

Bij de bouw van de nieuwe ziekenhuisvleugel werd de nodige aandacht besteed aan duurzaamheid en milieu. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV