7u55

Vandalen brengen vernielingen aan aan Grote Netewoud

Vandalen hebben afgelopen weekend lelijk huisgehouden aan natuurpark Grote Netewoud in Meerhout. Onder meer aan de kantoren van Natuurpunt en de Totterbrug brachten ze vernielingen aan. Natuurpunt zoekt nu getuigen van het vandalisme.

In de kantoren van natuurpunt hebben ze geprobeerd de ramen te forceren. Wanneer dat niet lukte hebben ze 2 ramen ingeslagen. Ook op het domein zelf hebben ze de Totterbrug onder handen genomen. Daar gingen ze aan de haal met 12 stukken scheepstouw. Het vandalisme komt zwaar aan.

"Het werk aan de Totterbrug symboliseert ook het werk van de 92 vrijwilligers die hier elke dag, week in, week uit, werken om het natuurgebied mooi te maken voor de mensen", vertelt Wim Pauels van het Grote Netewoud. 

"Dit is doelbewust vandalisme. We van die hele dikke scheepstouwen om de kinderen veilig naar de overkant te brengen. Men heeft de moeite genomen om dat op niet minder dan 12 plaatsen met aangepast materiaal gaan door te snijden."

Natuurpunt doet een oproep naar getuigen. Iedereen die iets gezien heeft in de nacht van zondag op maandag mag dat melden via 014/21.34.50 of bij de lokale politie.