21u13

Vaccinatiecentrum Pallieterland start met vaccinaties kinderen

Woensdag 19 januari zullen in Vaccinatiecentrum Pallieterland de eerste vaccinaties gezet worden bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. Deze jonge inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst zullen er 2 prikken krijgen met het kindervaccin van Pfizer. Alle prikken voor kinderen zullen gezet worden buiten de schooluren, zowel op weekavonden, woensdagnamiddagen als zaterdagen.

Net zoals bij de volwassenen, worden de kinderen uitgenodigd door de Vlaamse overheid. De schriftelijke uitnodiging is reeds verstuurd en zal eerstdaags in de brievenbus vallen. De ouders kunnen zelf een afspraak te maken, zo kunnen gezinnen met meerdere kinderen in deze doelgroep ervoor kiezen om broers en/of zussen samen te laten vaccineren. 
 
Ook al is de papieren uitnodiging nog niet in de bus gevallen, kunnen ouders al een afspraak voor hun kind boeken via www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.be. Ouders kunnen daar de code van hun kinderen vinden om hun afspraak in te boeken via www.laatjevaccineren.be/kies-zelf-je-vaccinatiemomenten
 
Op de dag van de prik zelf mag er maximum 1 begeleider per kind bij zijn en dien je volgende documenten mee te hebben: e-ticket, Kids-ID of ISI+-kaart van je kind en de ingevulde toestemmingsbrief van de ouders.