16u36

Turnhout zondag startplaats voor Baloise Belgium Tour

Zondag is de Kempen het decor voor de slotrit van de Baloise Belgium Tour. De rit vertrekt in Turnhout om dan doorheen de Kempen naar aankomstplaats Beringen, net over de Limburgse grens, te trekken. Met renners publiekstrekkers als Remco Evenepoel, Caleb Ewan en Mark Cavendish aan de start, zou het wel eens druk kunnen worden langs de kant, vooral aan de start op de Grote Markt van Turnhout.

De stad Turnhout doet er dan ook alles aan om het hele gebeuren toch coronaproof te laten plaatsvinden. In het stadscentrum worden honderden nadarhekken geplaatst om het publiek toch enigszins weg te houden van de renners. De fans zullen de renners wel kunnen zien vanop bijvoorbeeld de vele terrasjes.

"Ik hoop dat het publiek blijft zitten",  zegt burgemeester Paul Van Miert. "Politie en stewards van de stad worden ingezet om het publiek toch zoveel mogelijk van de renners weg te houden."

"Langs het parcours zelf gelden de gewone coronamaatregelen zoals mondmaskerplicht en samenscholingverbod van meer dan 10 mensen. Daar gelden de gewone coronamaatregelen. We kunnen dus niet in alle straten waar de ronde passeert gaan kijken of politiemensen neerzetten", besluit de burgemeester.

Foto: Remco Evenepoel op het na-Tourcriterium van Putte