3u37

Trucker betrapt in Mechelen die 2 vrachtwagens op elkaar had gestapeld

Afgelopen vrijdag voerde lokale politie Mechelen-Willebroek controles uit op zwaar vervoer. Op verschillende locaties in Mechelen en Willebroek werden vrachtwagens gecontroleerd. De politie kon flink wat boetes uitschrijven, goed voor een totale waarde van 3222 euro.

Bij een transport dat onderweg was naar de haven van Antwerpen met vrachtwagens voor de export onderschepte de politie twee vrachtwagens die op elkaar waren geplaatst en zo geladen. De wettelijke hoogte werd zo overschreden. Ook was de vracht niet goed geladen en verzekerd. Als ladingzekering werden ze aan elkaar gelast door de vervoerder. Er was niets van bescherming achteraan de lading aangebracht. Het transport werd naar eigen zeggen zo uitgevoerd omdat het transport anders niet rendabel is.  Deze controle vond plaats op de Steenweg op Blaasveld in Mechelen.

Bij een ander uitzonderlijk transport was de vrachtbrief niet in orde.  De vrachtwagen reed op het Battelcomplex. 
Verder werden er tijdens controles verschillende inbreuken op de rij- en rusttijden en de ononderbroken rijtijden vastgesteld. De controles gebeurden aan Battelcomplex in Mechelen, Captain Trippstraat in Willebroek en Mechelsesteenweg in Blaasveld.