18u16

Snelheidsduivel tegen de lamp, al 13 keer geflitst in Mechelen

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft na zo’n 3 weken dan toch een onverbeterlijke snelheidsduivel met Britse nummerplaat op heterdaad kunnen betrappen. In al die tijd werd hij maar liefst 13 keer geflitst. Dat gebeurde telkens op de verbinding Oscar van Kesbeeckstraat – Antwerpsesteenweg – Koning Albertstraat.

Wagen in beslag genomen

In de periode van 8 tot 30 juli 2021 werd de wagen maar liefst 12 keren geflitst aan overdreven snelheid in een ‘zone 50’, met een passage aan 119 km/u. als triest hoogtepunt. Zo noteerde de politie 4x een snelheid boven de 100 km/u. en 3x boven de 70 km/u. 

Maandagochtend passeerde de 30-jarige Roemeense chauffeur op de Antwerpsesteenweg opnieuw aan een overdreven snelheid, zo klokte hij af aan 97 km/u. 13 werd een ongeluksgetal voor de verstokte snelheidsduivel. Een verkeersploeg zette de achtervolging in en kon de bestuurder tegenhouden. Op basis van de overtredingen van de afgelopen weken - waarvan maar liefst 7 de afgelopen week - werd het voertuig in beslag genomen.