5u58

Sasha Weemaes de sterkste in Heistse Pijl

Sasha Weemaes heeft de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. Sasha Weemaes is een jonge Oost-Vlaming van het team Sport-Vlaanderen-Baloise. De Trofee Michael Goolaerts was voor de Fransman Samuel Leroux. De Trofee werd in het leven geroepen om Goolaerts te herdenken, die 2 jaar geleden overleed tijdens Parijs-Roubaix. Het is de prijs voor de strijdlustigste renner in de Heistse Pijl.

De Heiste Pijl werd dit jaar uitzonderlijk in het najaar gereden. De wielerkalender ziet er dit jaar helemaal anders uit. Terwijl een deel van het peloton op dit moment de Tour afwerkt of al met het hoofd bij het WK zit, wordt vandaag dus de Heistse Pijl gereden. Veel koersen volgen elkaar nu snel op of vallen zelfs op hetzelfde moment.

 

Geen publiek

Toch vonden de organisatoren het belangrijk om toch ook de Heistse Pijl te organiseren. Op die manier krijgen de renners, die niet mee naar de Tour kunnen, de kans om zich te meten. 

Uiteraard gelden er wel bijzondere regels en de Heistse Pijl ziet er ook een beetje anders uit. De renners rijden bijvoorbeeld alleen maar plaatselijke ronden, waarbij ze ook iedere keer de berg op moeten. En aan de start en aankomst mag er geen publiek zijn.

De Heistse Pijl valt dit jaar uitzonderlijk in het najaar en samen met de Tour.