13u53

Samenscholingsverbod niet verlengd: 14 pv's opgesteld

Het samenscholingsverbod in de buurt van het Schoolwegje in het centrum van Willebroek, wordt niet verlengd. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. Het samenscholingsverbod werd een week geleden ingevoerd nadat een 20-tal jongeren er geregeld voor overlast zorgden. Het verbod loopt eind deze maand af, en wordt dus niet verlengd. Wel zal er voortaan een privé-bewakingsfirma worden ingezet.

Het 'beruchte' steegje tussen de Schoolweg en het Louis De Naeyerplein werd een tijdje geleden geteisterd door een groepje van zo'n 20 jongeren. Er was sprake van vechtpartijen, beschadigingen, scheldpartijen en intimidatie. Daarop voerde het gemeentebestuur een samenscholingsverbod in. Sinds eind mei mochten er niet meer dan 3 mensen samenkomen.

14 pv's

De politie controleerde de afgelopen weken op de naleving van het verbod. De agenten schreven in totaal 14 pv's uit. Vijf overtreders kregen een GAS-boete. De 9 andere dossiers zijn overgemaakt aan het parket. In 18 gevallen bleef het bij een mondelinge waarschuwing van de politie.

Volgens het gemeentebestuur is het aantal gevallen de laatste weken sterk afgenomen. Daarom is beslist om het samenscholigsverbod, dat einde deze maand afloopt, niet te verlengen. Een privé-bewakingsfirma zal voortaan toezicht houden in het befaamde steegje.