13u02

Retie lanceert campagne ‘Liever Lokaal’ om lokaal kopen aan te sporen

Het gemeentebestuur van Retie en enkele lokale handelaars lanceren een nieuwe campagne ‘Liever Lokaal’. Daarmee willen ze mensen aansporen om lokaal te kopen in plaats van online of in grote ketens. Er wordt wel eens vergeten dat lokale handelaars ook heel veel lokale verenigingen steunen, klinkt het, en ook dat dreigt te verdwijnen als de lokale economie niet voldoende wordt gesteund. Handelaars kunnen gratis gebruikmaken van het campagnemateriaal.

Totally Locally

De campagne ‘Liever Lokaal’ is een knipoog naar het Britse initiatief ‘Totally Locally’. In het Verenigd Koninkrijk is de campagne al sterk ingeburgerd, en Retie wil het nu ook zijn intrede laten maken in Vlaanderen. Ook Oud-Turnhout en Balen springen op de kar, want daar wordt Liever Lokaal binnenkort ook gelanceerd.

Lokale handelaars mogen het promomateriaal gratis gebruiken, maar daarna is het aan hen om creatief te zijn met de campagne. Alle deelnemende handelaars komen bovendien in een exclusief magazine te staan, waarin ze vertellen over de passie voor hun zaak en dorp. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV