0u53

Resultaten wodca-acties in Mechelen en Willebroek

Ook het voorbije weekend hield de lokale politie Mechelen-Willebroek opnieuw wodca-acties in Mechelen en Willebroek. 561 ademtests werden er afgenomen. 18 bestuurders hadden teveel gedronken, 3 personen testten positief op drugs en nog een bestuurder liet zowel een positieve drugs- als alcoholtest optekenen.

De politie moest 6 rijbewijzen intrekken voor 15 dagen. 

Zo hadden 2 bestuurders 1,7 en 1,9 gram pro mille alcohol in hun bloed. Een zat achter het stuur en had 0,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij reed tevens onder invloed van cannabis en cocaïne. 

Elf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur. 
Opvallend:een onder hen had 1,9 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Betrokkene was echter niet akkoord met het resultaat en vroeg een bloedproef als tegenexpertise, die volledig op eigen kosten gebeurde. Schrijnend was dat in zijn auto, naast zijn vrouw, ook 2 kleine kinderen zaten in een kinderzitje. Hij krijgt nog een apart proces-verbaal voor een inbreuk op de wetgeving betreffende de jeugdbescherming.

Een andere bestuurder testte positief voor het gebruik van amfetamines en cannabis. De 19-jarige jongeman een beginnend bestuurder gaf toe elke avond een jointje te roken. 

 

Vijf bestuurders kregen een rijverbod van 3 uur.

Twee bestuurders legden een negatieve speekseltest af in het kader van drugs in het verkeer.

Een bestuurder negeerde de rode verkeerslichten aan een kruispunt en krijgt hiervoor een boete van 174 euro.