2u40

Racende pizzakoeriers betrapt in Mechelen

In Mechelen heeft de politie van de zone Mechelen-Willebroek 2 pizzakoeriers betrapt die tegen elkaar aan het racen waren. De twee pizzakoeriers van 21 en 23 jaar liepen tegen de lamp toen beiden tegen elkaar aan het racen waren op de Brusselsteenweg, op de Postzegellaan en in de H. Consciencestraat. De uitbater van de pizza-zaak kon helemaal niet lachen weggedrag van zijn koeriers.

Aan verkeerslichten

Toen ze uiteindelijk moesten stoppen voor de rode verkeerslichten aan het kruispunt H. Consciencestraat – Kardinaal Mercierplein werden de opvallende ‘pizza’wagens door de politie betrapt. Eén bestuurder stond stil op de rijstrook en wou rechtdoor rijden, de andere bestuurder stond stil op de rijstrook bestemd om rechts af te slaan, richting H. Speecqvest. Toen deze laatste groen licht kreeg om rechts af te slaan, vertrok hij bruusk en was alzo zijn collega-pizzakoerier te snel af, die nog steeds stil stond voor het rode verkeerslicht. 

Bij verhoor door de politie achteraf ontkenden beide bestuurders dat ze geracet hadden. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.