23u29

Politie onderschept na helse achtervolging 17-jarige bestuurder met voorlopig rijbewijs

De politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een 17-jarige bestuurder betrapt toen hij een nachtelijke wodca-controle probeerde te ontvluchten. Hij werd na een helse achtervolging onderschept. De jongeman reed met een voorlopig rijbewijs, had geen begeleider bij zich en geen L-teken op zijn auto.

Op de Dendermondsesteenweg in Willebroek probeerde een autobestuurder een wodcacontrole te ontwijken. Toen hij de controlepost zag, maakt hij rechtsomkeer en vluchtte weg. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in. Ook toen de politiewagen hem de weg versperde, weigerde de bestuurder te stoppen en raasde rakelings voorbij. Dat was het begin van een dolle rit door Willebroek centrum. Betrokkene reed erg gevaarlijk en aan ongepast hoge snelheden, tot 85 km/uur in de zone 30.  

De auto werd uiteindelijk klem gereden op het kruispunt met de Guldenvliesstraat. De bestuurder was een 17-jarige jongeman met een voorlopig rijbewijs. Daarmee mag je tijdens weekendnachten niet rijden. Er zat ook geen begeleider in het voertuig, maar wel twee andere jongeren die geen rijbewijs hadden. Tenslotte was er ook geen L-teken aangebracht aan de achterruit. 

De jonge bestuurder krijgt een proces-verbaal voor het ontvluchten van een controle en voor alle andere overtredingen die hij heeft begaan. Hij wordt gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Rijbewijzen ingetrokken

Bij de nachtelijk wodca-controles afgelopen weekend in Mechelen en Willebroek werden in totaal 1396 ademtests afgenomen. 31 bestuurders testten positief: 25 voor alcoholgebruik , 5 wegens drugs in verkeer en 1 wegens strafbare alcoholopname én drugs in verkeer tegelijkertijd. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, 11 bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur en 13 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur.  Vijf auto’s werden uit het verkeer gehaald omdat hun keuringsbewijs vervallen was.