23u51

Politie neemt auto in beslag: tegen 100 km per uur over Haverwerf

De politie Mechelen-Willebroek heeft donderdag een auto in beslag genomen nadat er meerdere meldingen van gevaarlijk rijgedrag binnenkwamen. Dit was o.a. het geval vanuit de Bruul, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Sint-Katelijnestraat, Onder-den-Toren, Veemarkt, Frederik de Merodestraat, Pareipoelstraat en Geerdegem-Schonenberg.

Een interventieploeg kon de auto donderdagmorgen tegenhouden in de buurt van de Sint-Romboutstoren. Omdat de bestuurder niet de eigenaar was van de auto, werd hij voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. Daar werd duidelijk dat de man de auto met Nederlandse nummerplaat geleend had van een kennis. 

Nieuwe meldingen

Even na de middag merkte een politie-inspecteur de auto opnieuw op aan de Veemarkt. De bestuurder liet voor de schoolpoort de wielen doorslippen. Hij zette zijn weg verder in de richting van de Frederik de Merodestraat. Op het kruispunt met de Mechelse ring vertrok hij met slippende banden toen het verkeerslicht op groen sprong. In de auto zaten meerdere passagiers en er was luide muziek te horen. 

Na nieuwe meldingen van hoge snelheden in de Sint-Katelijnestraat en Onze-Lieve-Vrouwestraat kon de politie de auto opnieuw lokaliseren in de binnenstad. Hij werd nu bestuurd door een 20-jarige man uit Mechelen.

In beslag genomen

Een halfuurtje later kreeg de politie opnieuw meldingen binnen van gevaarlijk rijgedrag, nu op de Hombeeksesteenweg, Pareipoelstraat, Vennekant in Mechelen-Zuid. Een fietspatrouille kon de auto uiteindelijk tegenhouden in Geerdegem-Schonenberg. Eén van de passagiers zei dat ze het voertuig geleend hadden van een vriend en de wagen nu aan het testen waren. Hij beweerde ook dat niemand  anders die dag met de auto gereden had. De wagen werd in beslag genomen en getakeld. 

Donderdag werd de wagen maar liefst 123 keer waargenomen op de ANPR-camera’s in de politiezone. Zo reed hij onder meer tegen 100 km/uur over de Haverwerf.