4u04

Politie klist 2 snelle bromfietsers in Willebroek

Gisteren kon de politie in Willebroek 2 snelle bromfietsers betrappen. Aan de Ringlaan werd een eerste bromfietser geflitst tegen 62 km/u. De brommer mag eigenlijk maar 45 km/u rijden maar wat blijkt na een ritje op de rollentestbank. De bromfiets haalt een snelheid van maar liefst 72 km/u.

Opvallend al tijdens het takelen van de tegengehouden bromfiets komt al een andere bromfietser de politie tegemoet gereden. Een vijftigtal meters voor de controle maakt de bestuurder echter rechtsomkeer. Na een korte achtervolging kan de politie de bromfietser tegenhouden.

Het gaat een bromfiets klasse A (max. 25 km/u) waarbij een controle op de testbank aantoont dat ook deze veel te snel gaat en 67 km/u weet te halen. Ook dit voertuig wordt voor een maand in beslag genomen en getakeld.

Een erkend bromfietshersteller zal nu alle onderdelen die gediend hebben om de snelheid van het voertuig op te voeren, demonteren. Na een maand moeten de bromfietsen zich aanbieden voor een nieuwe test op de rollentestbank om de snelheid te meten.  

(foto: archief)