18u37
De wereld vandaag
vrijdag 1 juli
20°C
48 km

Politie blikt tevreden terug op verloop van Graspop Metal Meeting

De lokale politie Balen-Dessel-Mol kijkt tevreden terug op het verloop van de Graspop Metal Meeting. Het verkeer van en naar het festival verliep vlot en het festival verliep gemoedelijk, zonder grote incidenten. Eén festivalgangers werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap.

Gespreide verkeersdrukte

Het nieuwe verkeerscirculatieplan bleek goed te werken. Die werd aangepast aan de nieuwe indeling van het festivalterrein zodat de grote verkeersdrukte en files konden vermeden worden. Het verkeer verliep vlot dankzij de inzet van stewards en verkeersploegen. 

Helaas waren er net als bij de vorige edities dagelijks zakkenrollers actief. In totaal waren er een 200-tal meldingen van diefstallen/verlies, vooral van smartphones en portefeuilles. Hoewel de politie ploegen in burger inzette op het terrein, konden er geen gauwdieven gevat worden.

Gevonden voorwerpen

Op de lost & found stand van de organisatie werden de voorbije dagen heel wat voorwerpen binnengebracht, vooral GSM’S, portefeuilles en bankkaarten. De niet opgehaalde voorwerpen gaan nu naar de politie wijkpost in Dessel. De politie probeert de rechtmatige eigenaar op te sporen en identiteitsdocumenten, bankkaarten en andere identificeerbare voorwerpen terug te bezorgen. Van sommige voorwerpen (zoals kledingstukken, rugzakken, gsm's, …) lukt het niet altijd meteen om de eigenaar terug te vinden. Wil je weten of jouw spullen hiertussen zitten? Stuur een mailtje met de beschrijving van het voorwerp naar pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.eu. 

Bezoekers die door verlies of diefstal waardevolle materialen of belangrijke documenten zijn kwijtgeraakt, doen hiervan best aangifte doen bij de politie van hun woonplaats. Dit kan niet per mail.