7u05

Oplichters doen zich online voor als Metejoor en troggelen geld af bij fans

Er zijn oplichters aan het werk die zich voordoen als zanger Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, en op sociale media om geld vragen. Dat vertelt de manager van Metejoor, Hans Francken, in Dag Allemaal. De criminelen zouden op Instagram fake accounts aanmaken onder de naam van Joris van Rossem en flirterige berichtjes sturen naar fans. Uiteindelijk vragen de oplichters om geld. Verschillende fans zouden al te maken gekregen hebben met de oplichters.

Cadeaubon van 500 euro

De oplichters gaan telkens op dezelfde manier te werk. Ze maken een vals account aan in naam van Joris van Rossem, de echte naam van Metejoor. Dan sturen ze lieve berichtjes naar fans en houden ze het gesprek gaande. Uiteindelijk proberen de criminelen geld af te snoepen van de fans. Ze vragen of ze een cadeaubon van 500 euro kunnen gaan halen, omdat ‘Joris’ er met zijn drukke agenda zelf geen tijd voor heeft.

De manager van Metejoor laat weten dat de zanger zelf nooit om geld zal vragen. Wie dus een berichtje of volgverzoek zou krijgen, rapporteert het account best of geeft het aan bij de politie.

Foto: archiefbeeld RTV