15u11

Nederlandse bestuurder betrapt met 100 flessen lachgas en 5000 ballonnen

Een Nederlander van 25 is zondagnamiddag door de politie in Mechelen betrapt met een opmerkelijke vracht. In zijn bestelwagen vervoerde hij maar liefst 100 flessen lachgas en meer dan 5000 ballonnen. De bestelwagen werd opgemerkt toen die foutief stond geparkeerd. Het is al de 2 keer in 2 maanden dat in de straat een grote hoeveelheid lachgas wordt aangetroffen, in maart nam de politie er ook al 38 flessen in beslag.

Zondagnamiddag krijgt de politie de foutief geparkeerde bestelwagen in het oog in de Eikestraat. De 25-jarige chauffeur geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in de regio. In het busje van de man treft de politie maar liefst 100 flessen lachgas en een aantal dozen met in totaal 5320 ballonnen aan. De man werd voor verhoor naar het commissariaat gebracht en het lachgas en de ballonnen werden in beslag genomen. 

Lachgas kan een roes veroorzaken, net zoals drugs. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Daarom is het in steeds meer steden en gemeenten verboden.

 

Foto: Het is al de 2 keer in 2 maanden dat in de straat een grote hoeveelheid lachgas wordt aangetroffen, in maart nam de politie er ook al 38 flessen in beslag.