10u26

Na wilde achtervolging in Gierle vat politie drugsdealer onder invloed

In Gierle sloeg een 25-jarige man maandagavond met zijn auto op de vlucht toen hij merkte dat de politie hem aan de kant wilde zetten na onveilig rijgedrag. Daar waren op dat moment heel wat mensen op de been naar aanleiding van de kermis in het centrum. De chauffeur van de auto weigerde te stoppen en probeerde de achtervolgende politieploeg van zich af te schudden. Daarbij werden snelheden gehaald van meer dan 100 km/u in de bebouwde kom.

Som geld en cocaïne

De bestuurder reed uiteindelijk even buiten de dorpskern van Tielen, de oprit van een woning op. Daar liet de man zijn auto achter en vluchtte hij te voet weg, in de richting van een maïsveld. Het was uiteindelijk in dat maïsveld dat de man niet veel later kon worden gearresteerd. Meteen werd duidelijk waarom de man de biezen nam. In het voertuig van de man werd een aanzienlijke som cash geld aangetroffen en in de buurt vond de politie ook nog een brillenetui waarin een hoeveelheid cocaïne zat. 

Nog meer drugs bij huiszoeking

Bij een huiszoeking bij de verdachte, later op de avond, werden nog dealershoeveelheden drugs en heel wat drugsattributen aangetroffen. De chauffeur van de vluchtende auto reed op het moment van de achtervolging zonder rijbewijs en legde kort na zijn arrestatie een positieve drugstest af. De man is geen onbekende voor de politie en werd voor eerdere feiten al voorwaardelijk in vrijheid gesteld. 

Naar aanleiding van de feiten gisteravond heeft het parket de man opnieuw gearresteerd.  De onderzoeksrechter in Turnhout heeft hem laten aanhouden.