7u46

Na Fir Bolg gaat symfonisch met Guy Swinnen en Stijn Meuris

Dat het Vorselaarse festival Na Fir Bolg al eens buiten de lijntjes kleurt, is de trouwe bezoeker al gewoon. Op zondag 9 juli is dat met Na Fir Bolg in Symphony. Het 60-koppige Brussels CBS Orchestra onder leiding van dirigent Joris Degeest brengt de beste nummers van bekende muzikanten in exclusieve orkestarrangementen.

Om iedereen de kans te geven op een lichtvoetige manier in aanraking te komen met klassieke muziek en diep geraakt te worden door muziek pakt Na Fir Bolg dit jaar uit met een symfonisch concert door The Brussels CBS Orchestra. Dit Belgisch orkest bestaande uit een mix van 60 professionele en amateurmuzikantenwordt geflankeerd door een volledig elektrische begeleidingsband en backing vocals, Zo kunnen ze een heel breed gamma aan muziek brengen zonder de typische sound te verliezen. 

Stijn Meuris, Guy Swinnen, Mama’s Jasje en Stan Van Samang tekenen voor de zang.

Ode aan Zjef Vanuytsel

Eerder werd voor zondag ook al een ode aan Zjef Vanuytsel aangekondigd door Jan De Wilde, Jan De Smet, Micheline van Hautem, Andrea Croonenberghs, Stoomboot, Raymond van het Groenewoud, Stefan Dixon, Klaas Delrue en Piet van den Heuvel on begeleiding van de muzikanten van Zjef’s band. En de Kempense diva Natalia mag het festival afsluiten. 

Foto: Na Fir Bolg