13u14

MegaDartShop krijgt vestigingspremie van gemeente Herenthout

De eigenaar van MegaDartShop in de Jodenstraat in Herenthout krijgt van de gemeente een vestigingspremie van 5000 euro. De premie wordt sinds 2016 elk jaar toegekend aan ondernemers die een commerciële kleinhandels-, detailhandels- of horecazaak uitbaten in een handelspand dat al minstens een jaar leegstaat.

Het pand in de Jodenstraat 20 stond al leeg sinds 31 december 2019. Sinds februari baadt Jonas Merckx er de MegaDartShop uit. Hij is zeer tevreden met de premie: “Het was mijn bedoeling om de winkel stapje per stapje uit te breiden, maar met deze premie kan ik mijn zaak ineens een stevige boost geven. Ik ben er dan ook heel blij mee!”

Ook de nieuwe zaak Lilly-Rose aan de Molenstraat 23 ontving recent een vestigingspremie. Met deze premie wil de gemeente ondernemers aanmoedigen om zich met hun zaak in een leegstaand gebouw in het winkelcentrum te vestigen. Zo wordt leegstand voorkomen, wat mee zorgt voor een aantrekkelijker winkelcentrum voor inwoners en bezoekers.

De uitbater verbindt zich ertoe om zijn zaak voor een ononderbroken periode van minimum drie jaar uit te baten. Zo niet, dan betaalt hij een deel van de premie terug.