1u23

Mechelse shoppers kunnen via één website afspraak maken voor verschillende winkels

Geen algemene winkelsluiting, wel striktere regels gedurende vier weken: dat is de uitkomst van het Overlegcomité. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is winkelen in de niet essentiële winkels vanaf zaterdag alleen mogelijk via afspraak.

Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken wil dit zo vlot te laten verlopen. Vanaf zaterdag kunnen shoppers via de website www.shoppeninmechelen.be een afspraak inboeken bij verschillende Mechelse handelszaken. Alle handelaars die zelf een website hebben met een reservatiesysteem, kunnen de URL aan Mechelen MeeMaken bezorgen, die dit dan op de website integreren. Handelszaken die nog geen reservatiesysteem hebben, kunnen gebruik maken van een bestaande app om een persoonlijke kalender aan te maken en deze URL doorsturen.

Kernwinkelgebied

Om het winkelen binnen de nieuwe afspraken in goede banen te leiden, neemt de stad ook extra maatregelen. Op zaterdag zullen extra coronacoaches toezien op het naleven van de regels en de drukte monitoren. De druktebarometer wordt opnieuw geactiveerd en kan worden geraadpleegd op mechelen.be en shoppeninmechelen.be. Zoals elk weekend worden op zaterdag in de Bruul nadars geplaatst om de looprichtingen te laten respecteren. De zaterdagmarkt gaat door zoals de voorbije weken. En de infozuilen in de stad worden aangepast met de nieuwe richtlijnen.
 

Parken en tuinen

Het belooft mooi weer te worden vanaf volgende week. “We roepen alle inwoners op om niet massaal af te zakken naar onze parken en tuinen”, aldus burgemeester Alexander Vandersmissen, “Merk je dat het te druk is, zoek dan een andere buitenlocatie of kom op een ander moment terug.” 

Zowel voor het Tivolipark en de Kruidtuin wordt een druktebarometer geactiveerd. Op de grasvelden in het Tivolipark en de Kruidtuin worden cirkels in kalk- of krijtverf aangebracht zodat groepjes die willen picknicken of van de zon genieten dit op veilige afstand van elkaar kunnen doen. Ook in de parken en tuinen worden coronacoaches ingezet die toezien op de drukte en het naleven van de regels.Er komt vanaf begin volgende week extra sanitair in de Kruidtuin en in het Tivolipark. Er worden extra vuilnisbakken geplaatst op het openbaar domein zodat iedereen zijn afval daarin kwijt kan.