0u33

Mechelen is enige centrumstad met minder leegstand

Mechelen telt minder leegstaande handelspanden dan 10 jaar geleden. Er is een daling van 213 leegstaande panden in 2010 naar 157 in 2020. Voor Turnhout is er een sterke toename van 107 in 2010 naar 174 in 2020. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van liberaal parlementslid Mercedes van Volcem.

Mechelen is de enige centrumstad die erop vooruit is gegaan. “Hier mogen we als stad ongelofelijk trots op zijn. Twintig jaar geleden trokken de gezinnen en handelaars weg uit onze stad. Vandaag is Mechelen the place to be”, reageert Vlaams minister en titelvoerend burgemeester Bart Somers.

 

Resultaat van hard werken

“We hebben sterk ingezet op veiligheid en het creëren van een kinderstad, waardoor gezinnen opnieuw in Mechelen kwamen wonen. Daarnaast hebben we onze publieke ruimte kwalitatief heraangelegd. Mechelen is mooier en aangenamer geworden. Er is een divers aanbod van horecazaken en winkels. We hebben parkings bijgebouwd, maar evengoed ingezet op kwaliteitsvolle fietspaden en fietsinfrastructuur. Er bestaat geen wonderoplossing om het economische weefsel van een stad te versterken. Het is een resultaat van een totaalbeleid. ”, aldus Bart Somers