3u04

Kerstzoektocht in Mol gaat van start: “Help het peperkoeken mannetje aan een lief”

Op woensdag 7 december gaat de nieuwe kerstzoektocht van de gemeente Mol van start. De zoektocht gaat over een peperkoeken mannetje dat door de energiecrisis kou lijdt in zijn peperkoekenhuisje. Een peperkoeken lief zou hem meer warmte geven en hem opnieuw gelukkig maken. Het is dan ook aan de deelnemers van de kerstzoektocht om de kerstpuzzel juist in te vullen, en hem zo aan een lief te helpen. De kerstzoektocht loopt tot en met zondag 8 januari.

Prijzen

Wie meedoet aan de kerstzoektocht kan trouwens ook in de prijzen vallen. Vul je de juiste antwoorden in op de kerstpuzzel, dan maak je kans op een peperkoeken mannetje en een Mols Kadoke van 10 euro. Elke week deelt het gemeentebestuur er drie uit.

In de winkeletalages van de Molse winkelkern werden er bovendien echte peperkoeken mannetjes verstopt. Wie de mannetjes allemaal kan terugvinden, kan de bonusprijs winnen: een Mols Kadoke van 50 euro.

De flyer met de route kan je gratis ophalen bij de dienst toerisme of kan je downloaden via www.visitmol.be/knusinmol.

Knus in Mol

De gemeente kiest voor ‘Knus in Mol’ als slogan voor het eindejaarsprogramma van dit jaar. De energieprijzen swingen de pan uit, waardoor het gemeentebestuur en de handelaars hebben besloten om de kerstverlichting in te perken. Zo worden de lichtjes pas aangestoken na de passage van de Sint, zullen er minder hangen als normaal en zullen ze ook minder lang branden. Maar die besparingsmaatregelen mag de eindejaarsperiode niet minder gezellig maken, vindt de gemeente, en daarom biedt ze een knus aanbod aan van activiteiten.

Foto: rechtenvrije stockfoto