12u31

Kempense ziekenhuizen vragen in Open Brief aan bevolking strikte opvolging van regels

Het corona-virus verspreidt zich in sneltreintempo. En de druk in de ziekenhuizen neemt elke dag toe. Ook in de Kempense ziekenhuizen wordt de toestand stilaan onhoudbaar. Daarom hebben Ziekenhuis Geel, AZ Turnhout, AZ Herentals en H. Hartziekenhuis Mol samen een Open Brief geschreven aan de Kempenaren.

Daarin vragen met de grootste aandrang om de regels strikt te volgen en elkaar te steunen in deze moeilijke periode. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je geliefden, je vrienden, je buren én de verpleegkundigen en artsen. “Het moet voor iedereen glashelder zijn dat de keuzes die we maken niet enkel van levensbelang zijn voor onszelf. Wat u doet, bepaalt ook de kansen van anderen. Wie zich niet houdt aan de maatregelen qua fysieke afstand en de beperking van contacten tot een absoluut minimum, is een bedreiging voor heel veel medemensen.”

De ziekenhuizen stellen ondertussen alles in het werk om alle patiënten de beste zorg te blijven bieden. Bovenal willen ze patiënten met andere aandoeningen - die geen uitstel verdragen - blijven behandelen om ook op dit front geen menselijke verliezen te lijden.