22u43
De wereld vandaag
dinsdag 17 mei
23°C
2 km

Kempenaar Paul Stoffels wordt nieuwe CEO Galapagos

Paul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos. Stoffels, afkomstig uit Rijkevorsel, was eerder wetenschappelijk directeur bij pharmabedrijf Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Paul Stoffels was nauw betrokken bij de oprichting van Galapagos in 1999. Het biotechbedrijf, met hoofdzetel in Mechelen, werd de afgelopen 23 jaar geleid door de Nederlander Onno van de Stolpe.

"Ik ben overtuigd van het uniek potentieel van Galapagos", zegt Stoffels. "En ik ben verheugd en vereerd om deze rol op mij te nemen. Ik ben vastbesloten om trouw te blijven aan de missie van het bedrijf om nieuwe werkingsmechanismen van geneesmiddelen naar patiënten te brengen die nieuwe behandelingsopties nodig hebben."

Stoffels stond bij J&J aan het hoofd van de onderzoeks- en productpijplijn van het bedrijf. "In die positie ontwikkelde hij transformerende oplossingen voor de gezondheidszorg waaronder recentelijk, binnen recordtijd, een single-shot COVID-19-vaccin", verklaart Galagpogas de keuze voor de Kempenaar.