18u32

Jan Bakelants verlengt contract bij Circus - Wanty Gobert

Wielrenner Jan Bakelants (34) heeft zijn contract bij Circus - Wanty Gobert verlengd. De renner uit Vorselaar tekende een nieuwe overeenkomst voor 2 seizoenen. Bakelants komt zo dus terug in de World Tour, aangezien zijn ploeg licentie van CCC overneemt.

"Eerst en vooral ben ik blij dat ik vorige winter de kans gehad heb om Circus-Wanty Gobert-Tormans te vervoegen", zegt Bakelants op de website van het team. "Ik was ervan overtuigd dat ik in dit team iets kon betekenen en ik denk dat mijn sportieve prestaties en ervaring uiteindelijk ook een meerwaarde gebleken zijn. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me hier goed voel."

Dat het team de overstap maakt naar de World Tour en dat daarom de sportieve staf wordt uitgebreid, stemt de Bakelants (die vorige maand nog het coronavirus opliep) tevreden. "De samenwerking met renners en omkadering verloopt zeer goed en ik kijk al uit naar de nieuwe samenwerking met Aike Visbeek en Valerio Piva, die hun ervaring uit de World Tour meebrengen. Ik was dan ook verheugd dat ik de kans kreeg om mijn contract te verlengen. Het nieuws over de overstap naar de World Tour was de kers op de taart", besluit Bakelants.