18u27

Imeldaziekenhuis verwent kankerpatiënten

Tijdens de Dag tegen Kanker legt het Imeldaziekenhuis in Bonheiden de kankerpatiënten tradidtiegetrouw extra in de watten. Door de coronacrisis zijn de mogelijkheden beperkt, maar dat houdt het ziekenhuis niet tegen.

Om alle oncologische patiënten vandaag te verwennen, zorgen de diëtisten van het Imeldaziekenhuis voor smakelijke extra’s. Op de afdeling oncologie was er vanmorgen een heerlijk ontbijt. De patiënten konden kiezen uit een ruim aanbod aan koffiekoeken, pannenkoeken, fruit, sapjes en hapjes.

De oncologische patiënten op andere opnameafdelingen en het oncologische dagziekenhuis krijgen in de loop van de dag bezoek van de diëtisten met een ruime keuze aan hartige en zoete hapjes. Bij de hapjes krijgen ze advies én een bundel met alle recepten.

Naast de smakelijke verwennerij is er ook een streepje muziek. Verpleger Geert zorgt in het oncologisch dagziekenhuis voor extra sfeer met covers op piano. Alle medewerkers in het ziekenhuis dragen ook een geel lintje, als teken van verbondenheid met alle patiënten met kanker.