22u15

Hulp gezocht in Hoogstraten voor getroffen Pepinster

Rotary Kempen-Hoogstraten zoekt nog vrijwilligers om te helpen in Pepinster. Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november zijn enkele collega’s van de technische dienst in Hoogstraten hulp gaan bieden bij het puin ruimen in Pepinster met een vrachtwagen met kraan en een container van de gemeente. Samen met collega’s van Merksplas en Rijkevorsel hebben ze letterlijk bergen afval verzet.

Ze hebben de straten weer netjes gemaakt maar er is nog steeds veel werk na de verschrikkelijke overstromingen van enkele maanden geleden. Veel huizen zijn helemaal verwoest en veel gezinnen zitten nog altijd zonder verwarming en water.

Rotary Kempen-Hoogstraten coördineert de werkzaamheden ter plaatse met de lokale autoriteiten. Zij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers gaan om de twee weken in groep de handen uit de mouwen steken en de huizen heropbouwen. Ze zijn vooral op zoek naar gepensioneerde vakmannen of mensen die handig zijn in het uitvoeren van allerlei karweien (vloeren, bezetten, sanitair, centrale verwarming, …). Bedrijven die materalen willen sponsoren zijn ook van harte welkom om zich aan te melden.

Je kan je registreren via watersnood@rotaryhoogstraten.com of via stefgys@telenet.be.