8u17

Hnita-Hoeve ontvangt tijdens openingsweek 1000 bezoekers

Na een vier jaar durende totaalrenovatie heropende op 24 september de Hnita-Hoeve. Tijdens de openingsweek mocht de Hnita Jazz Club meer dan 1000 bezoekers verwelkomen. Er vonden negen concerten op negen dagen plaats en er stonden 57 verschillende muzikanten op het podium.

Met uitverkochte concerten van het Philip Catherine Trio, DAAN Simple, Nine And 1/2 & All Prize Muskies en Dans Dans liet de club meteen proeven van haar visie op haar muzikale toekomst: breed, toegankelijk, kwalitatief en met jazz in het hart. De freejazzpioniers van het Boundless Trio + Cel Overberghe sloten de concertreeks af. “De openingsweek was meteen een staalkaart van wat we ook later zullen brengen,” zegt Peter Anthonissen, zoon van Hnita-oprichter Juul Anthonissen. 

De gerenoveerde zaal van de Hnita-Hoeve kon op heel wat positieve reacties rekenen. “De akoestiek is minstens even goed als vroeger”, zegt geluidstechnicus Bert Van Roy. “Met al die verschillende bands hebben we alle mogelijkheden van de zaal afgetast.” Niet onbelangrijk is dat heel wat bezoekers zich in de vernieuwde zaal en het café snel thuis voelden. “Een teken dat we de renovatie absoluut geslaagd mogen noemen”, vertelt Gert De Bie, “mensen zijn onder de indruk, maar vertellen vooral dat de ziel van de club bewaard bleef.”