15u18

Herselt koploper in provincie qua aantal besmettingen

Voor het eerst zijn er meer patiënten die onze ziekenhuizen verlaten hebben dan dat er zijn binnengekomen. En dat is goed nieuws in coronatijden. Experts zijn het erover eens dat we het effect van onze inspanningen al beginnen te zien. In totaal zijn er 2.585 bevestigde besmettingen in de provincie Antwerpen, net iets meer dan één op de duizend inwoners. Koploper in onze provincie is de gemeente Herselt. Daar werden 45 Covid-19-besmettingen bevestigd. Dat komt overeen met 3,1 besmettingen per duizend inwoners. In de Kempen vallen verder ook de gemeentes Laakdal (2,55 per 1.000 inwoners) en Grobbendonk (2,24 per 1.000 inwoners) op qua aantal besmettingen.

Regio Mechelen

In de regio Mechelen behoren Sint-Katelijne-Waver (2,71 per 1000 inwoners), Bornem (2,19 per 1000 inwoners) en Puurs-Sint-Amands (2,52 per 1000 inwoners) en Berlaar (2,26 per 1000 inwoners) tot de gemeentes met het meeste aantal besmettingen.

Woonzorgcentra getroffen door corona-uitbraak

In woonzorgcentrum Huyze De Pauw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver bijvoorbeeld hebben recent ook 6 bewoners positief getest op corona. En ook de directeur zit thuis in quarantaine met een mogelijke besmetting. Hij zei in Gazet van Antwerpen dat op dit moment wellicht geen enkel woonzorgcentrum nog corona-vrij is. Maar dat ze alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen: bewoners blijven continu op de kamer, eten niet meer samen en krijgen geen bezoek.