21u54

Herentals bedankt personeel en steunt handelaars met consumptiecheques

De winkels en horeca-zaken liggen er momenteel verlaten bij, maar het stadsbestuur van Herentals en de handelaars werken ijverig verder aan een goede samenwerking.

Om de getroffen handelaars en horeca-uitbaters te ondersteunen, heeft het stadsbestuur de Handelshart Herentals Consumptiecheque uitgewerkt. De stad wil zo enerzijds de koopkracht van haar medewerkers verhogen, maar anderzijds ook een hart onder de riem steken van de eigen ondernemers.

Geldig bij getroffen handelaars

De Handelshart Herentals consumptiecheque ziet eruit als een gewone Handelshart Herentals cadeaucheque, maar heeft een eigen stempel met de vermelding dat de consumptiecheque volgens Koninklijk Besluit van 17 juli 2020 uitgegeven kan worden tot 7 juni 2021. Hij kan alleen gespendeerd worden bij Herentalse handelaars of horeca-uitbaters die te lijden hebben gehad onder de eerste golf in de coronacrisis. 

Op Sinterklaasdag ontvangt elke voltijdse medewerker van het stadsbestuur, naast 40 euro aan gewone cadeaucheques, 260 euro aan consumptiecheques. In totaal investeert het stadsbestuur zo meer dan 140.000 euro in de koopkrachtverhoging voor haar  personeelsleden. Die komt via de consumptiecheques volledig  terecht bij de Herentalse handelaars en horeca-uitbaters.